2/13/20

Συνέντευξη με τους Kolonaki SS



NO EXIT: Ας ξεκινήσουμε την συνεντευξη με ένα σύντομο βιογραφικό της μπάντας, σε ποιό sushi bar του κολωνακίου συναντηθήκατε και αποφασίσατε να φτιάξετε την μπάντα και γιατί;

K.S.S:
Η φήμη για την πρώτη μας συνάντηση  σε sushi bar του κολωνακίου έχει διαδοθεί απ τους φανς μας . Στην πραγματικότητα γνωριστήκαμε όταν ο Κάλτσας και ο Φασόλιας έτυχε να παραγγείλουν από το ίδιο μαγαζί . Ο Κλούβας , που τότε τελείως συμπτωματικά δούλευε delivery στο sushi-bar μπέρδεψε τις παραγγελίες . Όταν πήγε να διορθώσει το σφάλμα του τρέχοντας στους δρόμους του κολωνακίου ώστε να καταφέρει να πάει το σωστό φαγητό στον κάθε πεινασμένο πελάτη του πάτησε καταλάθως τον Νικήτα ( ο οποίος εξακολουθεί για δικούς του λόγους να μην μας λέει πως βρέθηκε εκεί ) .
Έτσι κουρελιασμένοι όπως είμασταν και με άδεια στομάχια , βρεθήκαμε ταυτόχρονα στο sushi bar για να παραπονεθούμε. Άμεσως νοίωσαμε μια φλόγα ανάμεσας μας στον διαρκή αγώνα για την δικαοσύνη . Μετά απ αυτό γίναμε κώλος και βρακί μεταξύ μας (κυρίως κώλος ) . Πολλές φορές αναφέρεται αυτο το πολιτικό γεγονός στους στίχους μας , εξού και τ όνομα μας KOLONAKI SS που σημαίνει kolonaki Sushi Stories .



N.E: Από όσο γνωρίζω, τα μέλη της μπάντας ήταν/είναι ενεργά και σε άλλα θορυβώδη προτζεκτ (μουσικά και όχι μόνο), μπορείτε να αναφέρετε ποιά;
K.S.S: Ουουουουου...! Ο ντραμμερ έπαιζε στους Hortofaggots , Rats Nightmare , Εκκένωση , Σύφιλη , Υπουπάρξεις , Paska Syoja, Molotov Bombs . Παρ' ολα αυτά , ως έμπειρος μουσικος διατηρει την αξιοπρέπεια και την τιμη του . O μπασσιστας έπαιζε στους Εκκένωση , Πολιτισμικό Σοκ , Απομόνωση , Αποκαίδια αλλα δεν θυμάται άλλα... Ο κιθαρίστας είναι στους πρωκτογεννεσις και Pisssnifers και ο τραγουδιστης στους Pisssnifers . Όσο  για το τι μας επιφυλάσει το μελλον ... χεστηκαμε μεχρι να το κανουμε !





N.E: Επίσης κάποιοι συμμετέχετε ενεργά στο κίνημα καταλήψεων και γενικα της αυτοόργάνωσης, εν έτη 2019 πως βλέπετε την σύνδεση ανάμεσα στο DIY punk και το αντιεξουσιαστικο/αναρχικό κίνημα; Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με πριν 10 χρόνια...

K.S.S: Δεν έχει αλλαξει τιποτα απολυτως , οτι και να κανουμε δεν αναγνωριζεται απο κανεναν γιατι πολυ απλα δεν δεν ψαχνουμε την αναγνωριση . Οτι κανουμε το κανουμε για να βοηθησουμε οσο το δυνατον πιο πολλους ανθρωπους μπορουμε χωρις να ψαχνουμε επιβεβαιωση και ''γαλονια'' . Οπως και να χει υπαρχουμε ολοι σε αυτον τον χωρο για κοινους σκοπους αλλα αυτο το κομπλεξ και
η διαμαχη με τους ''πανκηδες'' δεν θα τελειωσει ποτε , γιατι πολυ απλα το πανκ ηταν , ειναι και θα ειναι πιο ελευθερο από τα παντα . Οπως ειπαν και οι καταδικη "το πανκ τους ενοχλει τον υπνο και το θελουνε νεκρό" . Καταληψη για παντα , σκατα στα λεφτα σας .





Ν.Ε: Πίσω στο θόρυβο τώρα, εκτός από τους πρωτομάστορες Disclose ποιές άλλες μπάντες έχουν επηρρεάσει τον ήχο σας; Εκτός από την (αντι)μουσική υπάρχει και μήνυμα; Στο demo σας υπάρχουν 2 κομμάτια για τα οποία θα ήθελα να μάθω περισσότερα, είναι τα "Επανάληψη-Στασιμότητα" & "Τι Είναι Πανκ;"

K.S.S: Ολα απο σκανδιναβικό hardcore , japcore , ελληνικό hardcore πανκ του 80 . Επίσης οι kill the cat και η δισκογραφια του Παντελιδη απ το 2016 και μετα . Δεν υπαρχει κάποιο συγκεκριμενο μηνυμα , οι στιχοι μιλανε για οτι μισουμε γυρω μας , για εσωτερικες φοβιες ,για την καθημερινοτητα στην μεγαλουπολη ... Το επαναληψη στασιμοτητα μιλαει για το συναισθημα απολυτης απομονωσης και μοναξιας που σου δημιουργει η κοινωνια , για την μαχη για επιβιωση στην μεγαλουπολη αλλα και για τους χιλιαδες ζωντανους - νεκρους που μας περιτριγυριζουν . Το τι ειναι πανκ μιλαει για τα μαγαζακια που προσπαθουν να βγαλουν λεφτα απ το πανκ , κανοντας το μοδα και ειδος μουσικης , κλεινοντας το σε κουτι , σαν προιον ετοιμο προς χρηση . Αντι δηλαδη για τροπο σκεψης και ζωης , μοναχα εμφανιση και ουσια μηδεν.

 





Ν.Ε: Μιας και έγινε αναφορά στο demo θέλω να μάθω πως ηχογραφήθηκε, έχετε κάποιον χώρο που κάνετε πρόβες/ηχογραφήσεις; Επίσης το κυκλοφορήσατε μόνοι σας σε κασσέτα και γενικά στις συναυλίες σας έχω δεί ένα μικρό distro με κασσέτες με διάφορα "διαμάντια", πείτε μου λίγα πράγματα για αυτό.

K.S.S: Προβες και ηχοφραφησεις κανουμε στο στουντιο μας . Το demo το ηχοφραφησαμε και το μιξαραμε μονοι μας , καθως και την κασσετα την βγαζουμε μονοι μας , αρχικα για να μην γινει ποτε sold out η κατι τετοιο και να μπορει οποιος θελει να την βρει και αφετερου diy or die !
 Στοχος μας στο distro ειναι να ξαναβγαλουμε κυκλοφοριες που δεν μπορεις να τις βρεις η που αν τελικα της βρεις θα πρεπει να δωσεις το ενα σου νεφρο . Διαλεξαμε την κασετα γιατι πρωτον μας αρεσει η ολη αισθητικη ,  δευτερον μας αρεσει η ιδεα της " ανακυκλωσης" που σου παρεχει η κασσετα , δηλαδη αν δεν σου αρεσει απλως την ξαναγραφεις απο πανω , και τριτον σκατα στους συλλεκτες πανκ δισκων κλπ... αυτα ειναι για μεταλλαδες , δεν θα αφησουμε κανεναν να βολευτει από το πανκ. Οπως ειπαν και οι sore throat  "¨record collectors are still pretentious assholes "



Ν.Ε: Κυκλοφορούν φήμες ότι νεόπλουτοι Κηφισιώτες προσπαθούν απεγνωσμένα να μπούν στην "πανκ αγορά", ως γνήσιοι αστοί από το Κολωνάκι πως νιώθετε για αυτό;

K.S.S: Οι Κηφισιωτες είναι αδέλφια μας και μεις αδελφοκτόνοι .





Ν.Ε: Tι να περιμένουμε απο τους Kolonaki SS στο μέλλον; Υπάρχουν σχέδια για μελλοντικές κυκλοφορίες; Ίσως ένα μεγάλο live στην πλατεία Κολωνακίου παρέα με νεκροζώντανη ελληνική post-punk μπάντα απο το '80;

K.S.S: Υπαρχουν σχεδια για μελλοντικες κυκλοφοριες , απλα πρωτα περιμενουμε να μας κανει προταση η EMI . Εχει προγραμματιστει live στην πλατεια κολωνακιου μαζι με πυξ λαξ και χατ τρικ .






N.E: Ο Νικήτας θα αφήσει την κιθάρα του να "σφυράει";


K.S.S: Νικήτας : Όχι μονο θα την αφησω να σφυράει αλλά θα της μάθω να χορεύει και κλακετες !

Credits:
Φωτογραφιες από live: George Argyropoulos photography